Een Gids voor Reizigers

De prachtige landen van Frankrijk, met zijn vele grote steden, historische bezienswaardigheden en onberispelijke wijngaarden, trekken elk jaar miljoenen toeristen. Als u van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is vliegen vaak de snelste en meest efficiënte manier om er te komen. Hieronder geven we u een gids voor het vliegen naar Frankrijk, met informatie over de belangrijkste luchthavens, vliegtijden en wat u kunt verwachten tijdens uw vlucht.

Luchthavens in Frankrijk

Er zijn vele luchthavens in Frankrijk waar u naartoe kunt vliegen, maar de belangrijkste zijn Charles de Gaulle in Parijs, Orly in Parijs, Lyon-Saint Exupéry in Lyon, Nice Côte d’Azur in Nice en Marseille Provence in Marseille. Charles de Gaulle is de grootste luchthaven van Frankrijk en de op een na drukste van Europa, dus als u naar Parijs reist, is de kans groot dat u hier landt. Andere belangrijke luchthavens in Frankrijk zijn Orly, dat voornamelijk wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten en vluchten naar Europese bestemmingen, en Lyon-Saint Exupéry, dat een belangrijk knooppunt is voor vluchten naar andere steden in Frankrijk en Europa.

Vliegtijden naar Frankrijk

De vliegtijd naar Frankrijk hangt af van waar u vandaan komt, maar gemiddeld duurt een vlucht vanuit de Verenigde Staten ongeveer 8-9 uur. Vluchten vanuit Europa duren vaak minder dan 2 uur. Als u vanuit Azië reist, kunt u rekenen op een vlucht van ongeveer 12-15 uur, afhankelijk van uw vertrekpunt.

Wat te verwachten tijdens uw vlucht

Als u naar Frankrijk vliegt, kunt u verwachten dat de meeste vluchten comfortabel zullen zijn, met een goede selectie aan eten en drankjes aan boord. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden ook entertainment, zoals films en muziek, om de tijd te verdrijven. Bij aankomst in Frankrijk zult u waarschijnlijk via een paspoortcontrole moeten gaan en uw bagage ophalen voordat u de luchthaven verlaat. Vergeet niet om uw paspoort mee te nemen

Categorieën: reizen