Wat is een bed & breakfast

Een bed & breakfast is een plaats waar je kan overnachten met ontbijt. Letterlijk vertaalt is het bed en ontbijt. Meestal heeft een B&B zo ongeveer een tot en met zes kamers. Je overnacht in het woonhuis zelf of bij sommige hebben ze hiervoor een speciaal bijgebouw ingericht.

Een bed en ontbijt
Een B&B is meestal voorzien van een goed en uitgebreid ontbijt. Vaak worden er bij het ontbijt wat producten uit de streek geserveerd. Mochten er op eigen erf ook nog kippen lopen dan krijg je bij het ontbijt ook nog eens kakelverse eieren.

Natuurlijk is een goed bed en matras ook van essentieel belang als je gaat slapen in een B&B. Dat je gebruik kan maken van een klein zithoekje en kopje koffie op de kamer kan drinken is ook altijd heel fijn. Daarnaast heb je ook best nog een verschil met betrekking tot het gebruik van de badkamer.
Bij de een heb je beschikking tot een eigen badkamer die pal naast of in de kamer aanwezig is. Maar bij andere moet je de badkamer met andere gasten delen. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het is in dit geval altijd fijn dat je gebruik kan maken van een badjas mocht deze aanwezig zijn op de kamer.

Een bed & breakfast heeft een fijne huiselijke sfeer
Er is natuurlijk een groot verschil met een hotel. Bij een bed en breakfast zit je echt bij iemand in huis en heb je veel meer persoonlijke contact met de eigenaar. Bovendien betaal je ook veel minder dan in een hotel. Een B&B heeft uiteraard ook een veel huiselijkere sfeer dan een doorsnee hotelkamer. Je krijgt zo ook een stukje mee over hoe de eigenaar woont en eventueel werkt. Slaap je bijvoorbeeld op een boerderij dan kan de eigenaar als je dat wil wat facetten van het boerenbedrijf en werk laten zien.

Unieke Bed en breakfast locaties
Er zijn echt een heleboel leuke B&B-adressen en ze zitten overal in het land. Wil je een bijzondere B&B uitproberen. Dat kan ook wat dacht je bijvoorbeeld van slapen op een boot, in een echt vliegtuig of in een leuke pipowagen. Mocht je van plan zijn om een keer een bed & breakfast te boeken? Kijk dan even in de omgeving naar alle B&B adressen die er zijn. Daarnaast kan je ook even de reviews en ervaringen van andere gasten bekijken en doorlezen.

 

Categorie├źn: Frankrijk